Toivon ja sekasorron aika - Kuopio itsenäisyyden alkuvuosina

06.03.2018 - 03.11.2018
Sisällissodan tapahtumia ja arkielämää Kuopiossa 1917–1925 näyttely Kuopion korttelimuseossa

Ilmavoimamuseossa asenäyttely

11.06.2018 - 01.05.2019
Arne Somersalo -asekokoelmanäyttely Tikkakoskella

Historiallisten aseiden ampumakilpailu Kalvolassa

05.08.2018
SAHS järjestää perinteisen kaikille avoimen kilpailun.

Gun Show Ikaalisten kylpylässä

01.09.2018
Vuoden tärkeimmät ase- ja keräilymessut

Ase- ja militariamessut FORUM HISTORICUM Wirges

07.09.2018 - 08.09.2018
Läntisen Saksan suurtapahtuma

 

» Menneet tapahtumat

Tulevat tapahtumat

Poliisin asehuutokauppa

28.08.2017

Poliisihallituksen asehallinto toimeenpanee poliisin haltuun tulleiden aseiden huutokaupan maanantaina 28.8.2017 Riihimäellä

Huutokauppa alkaa klo 10.15 osoitteessa Konepajankatu 2, Riihimäki. Käynti on sisäpihan puolelta. Myytävien aseiden näyttö klo 9.00–10.00 em. osoitteessa.

Huutokaupattavan aseen lähtöhinta on 50 €.

Liitteenä on tulostettava luettelo huutokaupattavista ampuma-aseista sekä huutokauppaehdot. Aseluettelossa muutokset ovat mahdollisia. Huutokauppaluetteloita ei ole enää myytävänä huutokauppatilaisuudessa. Luettelon voi tulostaa alla olevasta linkistä.

Huutokauppaluettelo 28.8.2017

Huutokaupan ehdot 28.8.2017

Sisäänpääsy

Huutokauppa-alueelle on pääsy sallittu vain niille henkilöille, joilla on hankkimiseen oikeuttava lupa. Elinkeinonharjoittajan edustajan tulee esittää aseenkäsittelylupa ja keräilijän keräilijähyväksyntä ja voimassa oleva hankkimislupa. Ennen näyttelyyn pääsyä ostajan tulee ilmoittautua huutokauppaan. Ilmoittautumisen yhteydessä tarkistetaan ostajan hankkimiseen oikeuttavat asiakirjat ja henkilötiedot voimassa olevasta passista tai henkilökortista, ajokortti ei kelpaa. Tiedot merkitään ostajaluetteloon.

Myös asiantuntijan ja lehdistön edustajan tulee ilmoittautua huutokauppaan. Heidän henkilötiedot tarkistetaan voimassa olevasta passista tai henkilökortista.

Myytävien aseiden luovuttaminen

Huutokauppaan voivat osallistua henkilöt, yritykset ja yhteisöt, jotka ovat oikeutettuja hankkimaan aseen. Huutajalla on oltava mukanaan henkilöllisyyden osoittava asiakirja voimassa oleva passi tai henkilökortti, ajokortti ei kelpaa. Ampuma-aseet myydään ja luovutetaan vain luvanhaltijalle, ei valtakirjalla asiamiehelle.

Yksityishenkilöille tai keräilijöille myytävät esineet luovutetaan ainoastaan huutohetkellä voimassaolevaa hankkimislupaa vastaan. Alkuperäinen lupa on oltava mukana.

Poikkeuksena on aseen osan ostaminen. Tällöin henkilöllä on oltava mukana hallussapitolupa siitä aseesta, johon ostettava aseen osa liitetään.

Ase-elinkeinonharjoittajan edustajalla on oltava aseenkäsittelylupa sekä asealan elinkeinolupa mukanaan. Ase-elinkeinonharjoittajia pyydetään käymään jo esineiden näyttöaikana huutokauppavirkailijan luona hankintaoikeuden selvittämiseksi.

Asekeräilijä voi huutaa hänen keräilykokoelmaansa kartuttavan ampuma-aseen vain, jos hänellä on huutohetkellä voimassa oleva hankkimislupa.

Huutokauppahinnan maksaminen ja aseiden luovutus

Aseet on maksettava ja vietävä pois huutokauppapäivänä. Huutokaupan sulkeuduttua ei ampuma-aseita enää luovuteta.

Käteinen raha ei enää kelpaa. Maksukortti on ainoa maksutapa.

Maksupäätteellä voi maksaa huudettuja aseita Visa-, Visa Electron-, V Pay-, MasterCard- tai Maestro- maksukortteja käyttäen.

Linkki poliisin sivuille TÄSTÄ.