Lahjoita aseesi asehistorian taltioimiseksi

Suomen Asehistoriallinen Seura r.y. ottaa vastaan lahjoituksina aseita ja militariaa. Arvotonta ampuma-asetta ei ole olemassa, luvanvaraisesta esineestä pystytään aina hyödyntämään jotain keräilijöiden ja museoiden kokoelmien täydentämiseksi tai toiminnan rahoittamiseksi.

Arvoaseiden vastaanottaminen

Seurallamme on asekauppaluvat, joten voimme ottaa lahjoituksena arvoaseita huutokauppoihimme myös rahoittaaksemme yleistoimintaamme.

Arvottomien aseiden vastaanottaminen

Seurallamme on aseseppäluvat, voimme ottaa lahjoituksena arvottomia aseita joko dekottavaksi (muutettavaksi toimimattomaksi) tai romutettavaksi. Seuran jäsenillä on mahdollisuus tapauskohtaisesti joko ostaa tai saada näistä varaosia omien kokoelmaesineittensä täydentämiseksi.

Luvattomien aseiden vastaanottaminen

Seura ei ota vastaan luvattomia aseita. Suomessa luvattoman aseen saa luovuttaa poliisille seuraamuksetta. Ellei aseeseen liity rikosta tai muuta omistajaa ei pystytä osoittamaan, omistusoikeus säilyy määräajan luovuttajalla. Tällöin luovuttaja voi määrätä aseen edelleen luovutettavaksi esimerkiksi Suomen Asehistorialliselle Seuralle. Usein vaihtoehtona tarjotaan aseen tuhoamista sen arvosta riippumatta.

LAHJOITUS SEURALLE TUKEE HISTORIAN TALLENTAMISTA.

Lahjoitusasioissa yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostiin huutokaupat@suomenasehistoriallinenseura.fi tai puhelimitse 045 665 2330, jätä soittopyyntö vastaajaan ellei numerosta heti vastata.