Uutiset

Syksyn huutokaupan toteutuneet vasarahinnat julkaistu

04.09.2017

Suomen Asehistoriallisen Seuran syksyn 2017 huutokauppa pidettiin Ikaalisten kylpylässä.

Huutokaupan toteutuneet vasarahinnat on nyt julkaistu, ja löytyvät huutokauppasivuiltamme.

Gunshow #35, 2.9.2017, Ikaalisten kylpylä

02.09.2017

Gunshow #35, aikataulu näkyvissä täällä: linkki, klikkaa tähän

 

Vuoden 2017 Iittalan ampumakilpailun (6.8.2017) tulokset julkaistu

30.08.2017

Suomen Asehistoriallinen Seura järjesti historiallisten aseiden ampumakilpailut 6.8.2017 Kalvolan ampumaradalla Iittalassa.


Kilpailun tulosluettelot on nyt julkaistu, ja löytyvät täältä.

Puolustusministeri Niinistö SAHS:n vieraana

22.08.2017

Ennen neuvottelua puolustusministeri Jussi Niinistö tutustui Suomen Asemuseon kokoelmiin Seuran kunniapuheenjohtaja Heikki Pohjolaisen opastamana. Tämän jälkeen Seuran hallituksen edustajat istuivat neuvotteluun ministerin ja tämän esikunnan kanssa.

Hyvän mielen jättäneestä neuvottelutilaisuudesta tarkemmin seuraavassa Ase-lehdessä 5/2017.

Gun Shown huutokaupan luettelo julkaistu

21.08.2017

Sivuston huutokaupat-osiossa on julkaistu luettelo ja osa kuvista syksyn huutokaupan kohteista.

Huutoluettelo päivitetään vielä sunnuntaina ja kuvia voidaan lisätä huutokauppaan saakka.

Pikalinkki kuviin: klikkaa TÄSTÄ.

Sarjapelejä ennätysmäärä SAHS kisoissa

20.08.2017

Elokuun ensimmäisen viikonlopun historiallisten aseiden ampumakilpailuissa nähtiin ennätysjoukko konepistoolisarjan osanottajia. Päällekkäin olleet mustaruutikisat toisaalla verottivat osanottajajoukkoa, mutta liki neljäkymmentä kilpailijaa ottivat mittaa sitä innokkaammin muissa lajeissa.

Uutena lajina mukaan otettu sotilaskivääri 50 vuotta -sarja keräsi heti ensimmäisellä kerralla huomattavan osallistujajoukon ja vakiinnutti siten asemansa tuleviin kilpailuihin.

Epävakaa sää keskeytti hetkeksi myös palveluspistooliammunnan. Sadekuurojen väliin mahtui kuitenkin ampumaan, sillä näissä kisoissa sovelletaan mustaruutisääntöjä eli aikaa ampumiseen on puoli tuntia ja 13 laukauksesta 10 parasta osumaa lasketaan tulokseen. Poikkeuksena ovat konepistooli- ja pikakiväärisarjat joissa ampuma-aika on minuutti ja siihen sisältyy kaksi pakollista lippaan vaihtoa.

Kisan tulokset lisätään lähiaikoina kilpailut-sivullemme.

Asekeräilijöistä tehtiin taas rikollisia

22.07.2017

Vastine uutisointiinne perjantaina 21.7.2017

Asekeräilijät eivät osta laittomia aseita

 

Tor-verkko-jutussa vihjattiin asekeräilijöiden ostavan laittomia aseita. Lainaus: ”Ostajien joukossa on myös asekeräilijäksi ilmoittautuva henkilö.” Rikollisnetissä aseita ostava voi yhtä lailla ilmoittaa olevansa poliisi tai vaikka joulupukki olematta mitään näistä.

Valitettavasti eräät viranomaistahot tietoisesti mustamaalaavat asekeräilijöitä, jotka ovat asekauppojen ohella tarkimmin valvottuja aseiden omistajia Suomessa. Väärän kuvan tahallinen antaminen liittyy käsittelyssä ja valmistelussa oleviin aselain muutoksiin.

Todellisuudessa Suomessa lailliset aseet ovat halvempia kuin laittomat aseet. Näin siitä huolimatta että poliisi nosti yksittäisen aseen ostoluvan hintaa jälleen heinäkuun alusta 86 euroon. Rekisteröity asekeräilijä, joita Suomessa on noin 1500, voi saada lupansa hieman halvemmalla ostaessaan aseen kokoelmaansa.

Toimiviin sarjatuliaseisiin voidaan Suomessa edelleen myöntää ostolupa keräilijälle, jos tämä on osoittanut pitkäaikaista ja syvällistä perehtyneisyyttä harrastukseensa. Mitä tämä kenenkin kohdalla tarkoittaa, jää aina päättävän poliisiviranomaisen arvioitavaksi.

Suomessa ei ole yhteiskunnan ylläpitämiä, yleisölle avoimia asemuseoita. Tämän osan historiastamme tallentavat yksityiset harrastajat niin, että jonain päivänä niistä yleensä syntyy merkittäviä kokoelmia jotka ovat jatkuvasti tai osan aikaa avoimina. Jos aseenomistajista tiukimman luotettavuusseulan läpi käynyttä harrastajaryhmää näin huoletta verrataan rikollisiin, on kyse vihapuheesta.

Esa Salldén

Suomen Asehistoriallinen Seura r.y.

puheenjohtaja

Kinnalan Koukussa kokous ja museokierros

11.07.2017

SAHS sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Kinnalan Koukussa Lounais-Pirkanmaalla Sastamalan Kiikassa. Marja ja Kaarlo Koukun, pitkäaikaisen jäsenemme,  isännöimässä tilaisuudessa Seuran puolesta luovutettiin muistoksi isäntäväelle standaari. kävijöiden puolesta puinen "nykymääräysten mukainen deko" konepistooli ja kaikille osanottajille jaettuja suojeluskunnan maalitauluja numero 7.

Itse kokous sujui perinteisesti Erkki Vatasen toimiessa puheenjohtajana kun päätettiin hallituksen vastuuvapaudesta taloudenhoidossa.

Erkki Vatanen puheenjohtajana.

 

 Kokousväkeä Koukun salissa.

Mieleenpainuvinta kokouksessa oli virallisen osuuden jälkeinen tutustuminen suojeluskuntamuseoon. Kiikan suojeluskuntakokoelma ja Mannerheim-kokoelma ovat merkittäviä kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä.

Marja Koukku Kiikan suojeluskunnan esikunnassa

Ilkka Heinelo tutustuu Kaarlo Koukun opastuksella museon kokoelmiin.

 

 

Kunniajäseniä Someron asemessuilla

18.06.2017

Jaakko Horelli otti tunnustuksen vastaan SAHS:n puheenjohtaja Esa Salldénilta. Aktiivisin aika SAHS:n toiminnassa on jo takana ja moottoripyöräily on nyt vienyt ase- ja militariakeräilyn paikan ykkösharrasteena.

Runo Kurko kutsuttiin SAHS:n kunniajäseneksi perusteena yli 50 vuotta kestänyt elämäntyö aseharrastuksen ja keräilyn hyväksi. Kurko on ollut menneinä vuosikymmeninä Seuran aktiivijäsen ja vanhemmat jäsenet muistavatkin lääkintävahtimestari-Kurkon paremmin kuin NRA-Kurkon.

 

Someron asemessut järjestetään vuosittain Teeriharjun huvikeskuksessa. Kuvassa osa messumaisemaa iltapäivän jo hiljentyessä.

 

Orimattilan huutokaupan toteutuneet hinnat julkaistu

20.05.2017

Orimattilan huutokaupan toteutuneet hinnat on nyt julkaistu ja nähtävillä kevään huutokauppasivuiltamme.

Kaikki kirjallisten tarjousten vahvistusviestit ja -laskut on nyt lähetetty. Aloitamme valmistelemaan toimituksia aikaisintaan helatorstain jälkeen niiden kohteiden osalta, joissa laskut on maksettu ja paperit kunnossa.

 

Kiitoksia huutokaupan osanottajille!