Uutiset

FESAC lehdistötiedote 18.7.2016: EU ampuma-asedirektiivi– IMCO äänestys

18.07.2016

Huomioithan että tämä lehdistötiedote on suomenkielinen käännös. Alkuperäinen, englanninkielinen lehdistötiedote löytyy osoitteesta:
http://fesac.eu/wp-content/uploads/FESAC-PRESS-RELEASE-18-07-16.pdf

FESAC lehdistötiedote 18.7.2016:  EU ampuma-asedirektiivi - IMCO äänestys 13.7.2016


FESAC pahoittelee, että Euroopan parlamentin sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunta (IMCO,  Internal Marketing and Consumer Protection Committee) ei kokonaisuudessaan hylännyt ehdotuksia toimenpiteistä, jotka komissio teki ilman vaikutusten arviointia. Tämä rikkoo selvästi Euroopan Unionin toissijaisuus- ja suhteellisuusperiaatteita.

Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan (LIBE) äänestyksen tulos 9.5.2016 oli selvä viesti siitä, miten Euroopan asekeräilijät ja aseharrastajat odottavat edustajiensa reagoivan komission holtittomaan ehdotukseen 18.11.2015.

IMCO –äänestyksen tulos ei ollut yhtä selvästi kieltävä kannanotto asiaan, vaikkakin siinä saavutettiin huomattavaa parannusta. FESAC arvostaa esittelijä Vicky Fordin sekä joidenkin varjoesittelijöiden ja valiokunnan jäsenten ponnisteluja puhdistaa Komission alkuperäinen ehdotus sen törkeimmistä ehdotuksista, kuten museoiden ja yksityisten keräilijöiden ylläpitämän yhteisen kulttuuriperintömme mielivaltaisesta tuhoamisesta.

Tulevina kuukausina FESAC tulee jatkamaan tiivistä yhteistyötä esittelijän ja muiden sidosryhmien kanssa varmistaakseen sen, että komission esittämät epäoikeudenmukaiset ja toimimattomat toimenpiteet saadaan poistettua lopullisesta direktiivistä.

Stephen Petroni

Puheenjohtaja, FESAC

 

Keskellä vasemmalla Suomen Firearms Unitedin edustaja ja keskellä oikealla Stephen Petroni, FESACin puheenjohtaja Brysselissä IMCOn kokouksen alla informoimassa eurokansanedustajia.