Uutiset

Sotamuseon kävijävuosi 2016

16.01.2017
Sukellusvene Vesikko Suomenlinnassa oli tuttuun tapaan kohteista suosituin. Se oli auki 5 kuukautta, jolloin Vesikossa kävi 44 752 vierailijaa. Sotamuseon Maneesin Autonomiasta Atalantaan -näyttelyssä puolestaan kävi toukokuusta lähtien 27 471 henkilöä. Hakkapeliitoista rauhanturvaajiin -perusnäyttely kantakaupungissa oli avoinna tammikuusta huhtikuun loppuun, jolloin se jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien takia. Perusnäyttelyssä ehtikin vierailla vuonna 2016 vain 4388 kävijää, mikä pudotti museon kokonaiskävijämäärää hieman edellisvuodesta. Toisaalta aiemmin vain kesäaikaan avoinna olleen Maneesin aukiolo pidennettiin ympärivuotiseksi, mikä tasasi pudotusta. Sotamuseon Suomenlinnan Maneesi on avoinna lokakuun 2017 loppuun, minkä jälkeen käynnistyy näyttelyn uusiminen.

Sotamuseon Maneesissa ja Vesikossa tehtiin kesällä 2016 kävijäkartoitus museovieraita haastattelemalla. Tyytyväisyysasteikolla 1–10 Maneesin arvosanaksi tuli 8,4 ja Vesikon saaman arvosanan keskiarvo oli 8,3. Sotamuseon kohteissa vieraili siis suhteellisen tyytyväistä väkeä.

Sotamuseo astuu Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen tavoitteenaan saada mahdollisimman moni Suomenlinnassa kävijä tutustumaan Vesikkoon sekä Maneesiin. Samaan aikaan on käynnissä päämuseon tilaratkaisun valmistelu.