Tamarms-messuilla nautittiin markkinahuumasta

20.02.2017

Leena ja Hannu Lakee, SAHS kunniajäsen, toivat suojeluskuntapukunäyttelyn Tamarms-asemessuille 19.2. Tampereella.

Nurmijärveläiset Lakeet ovat osallistuneet näytteilleasettajina Tamarms-messuille jo useina vuosina. Tänä vuonna Hannu Lakee oli valinnut näyttelyyn suojeluskuntapukuja järjestön alkuvuosista loppuun saakka. Pukujen ohessa oli valittua suojeluskuntapienesineistöä itsenäisyytemme alkuvuosikymmeniltä.

Järjestöjen näyttävimpiä osastoja edusti Classic Old Western Society, lyhyemmin C.O.W.S., jonka edustajat olivat pukeutuneet ampumalajinsa perinteiden mukaisesti vanhan lännen hengessä. Myös länkkäriampujien piirissä ollaan huolissaan aselupakäytäntöjen kiristymisestä, vipulukkokiväärin lupa irtoaa vielä kohtuuvaivalla urheiluperusteella, mutta kahden yksitoimisen revolverin ostolupien saanti käy vuosi vuodelta vaikeammaksi. Kahden vuoden harrastusaika on nuorelle kovin pitkä ja C.O.W.S:n piirissä laitetaankin nyt toivo mustaruutirevolverien yleistymiselle lajissa.

Messuilla vanhaa länttä promosivat West Coast Virginia ja Captain Anacletus Sims.

Asehistorian Liiton uusi puheenjohtaja esittäytyi yleisölle messuilla liiton omalla osastolla. Liitto on kuudentoista paikallisen asehistoriallisen järjestön yhteenliittymä ja nyt johtoon astui uutena miehenä Hari-Henry Paattimäki (kuvassa keskellä). Mukana messuilla olivat myös pitkäaikaiset puheenjohtajat Raimo Suominen (vasemmalla) ja Jukka Sassi (oikealla).

Näkymä messujen toisesta myynti- ja näyttelykerroksesta alas Tampere-talon isoon Sorsapuistosaliin.